Betöltés
Horpadás? Jégkár? Extremcar!
Nyitvatartás: Hétfő - Péntek: 9:00-17:00
Kovács Tamás
tomijegcar [at] gmail.com

Szélvédő és kőfelverődés

A Szélvédőn kőfelverődések, repedések gyors és szakszerű javítása Pécs városában!

Minden sofőr és autótulajdonos gyomra összeszorul, ha menet közben az autónk szélvédőjén hirtelen csattanást hallunk. Jobb esetben megússzuk egy apró felszíni sérüléssel a szélvédőn, de sajnos az esetek többségében kőfelverődés áldozatává válunk és a szélvédő javítás elkerülhetetlen.

Nem ritka, hogy a szélvédő üveg azonnal megreped az ütést követően. Ha szerencsénk volt és a repedés még nem szelte teljesen ketté a szélvédőnket, akkor még mindig van rá esély, hogy megmentsük azt!

Az autó szélvédője 3 részből áll, és általában (szerencsére) a külső réteg sérül!

szélvédőjavítás

A szélvédő dupla ragasztott üveg. A belső színtelen, a külső színezett. A kettő üveg között a ragasztó, a biztonsági védőfólia van. Ha felcsapódik a kavics a szélvédőre nagy csattanás kíséretében a külső üveg sérül, és a két üveg között egy levegőbuborék keletkezik. Ennek a fajtái: bikaszem, csillag alakú, kombinált, stb.

A szélvédő javítások végeredménye függ a felverődés típusától, és a sérüléstől eltelt időtől. Nem mindegy, hogy 1 napos, vagy 1 éves szélvédő sérülést kell megjavítani. Az időjárás nagyon befolyásolja a szélvédő sérülés javíthatóságát, ezért ha felpattan a kavics érdemes leragasztani a szélvédőt, hogy ne menjen bele szennyeződés a sérülésbe.

A szélvédő javítás menete:

  1. Kitakarítjuk a bemeneti nyílást gyémánttűvel, vagy speciális fúróval (gyémánt vagy cobalt-crom).
  2. Felhelyezünk egyspeciális konzolt a szélvédőre, és a bemeneti nyílásra illesztjük az injektort, ami szilikonból van.
  3. A bemeneti nyíláson keresztül az injektoron át belepréseljük a szélvédő színével azonos speciális gyantát. Óvatosan, napfénytől védve belepréseljük a ragasztót a levegőbuborékba.
  4. Ha a gyanta teljesen kitöltötte a sérülést, UV fénnyel megszilárdítjuk. A kemény gyantát, a felesleg eltávolítása után, polírozással fényesebbé és időjárásállóvá tesszük!